TAKVİM

Gottman Çift Terapisi I.Düzey

Filiz Kaya Ataklı ve Özge Altan Aytun
Başlangıç: 08 Mayıs 2024 09:00
Bitiş: 09 Mayıs 2024 18:00
Ücret: 30.000 TL +KDV

GOTTMAN ÇİFT TERAPİSİ I. DÜZEY

Çift Terapisinde Gottman Yöntemi, Dr. John Gottman’ın 1970’de başlayan ve bugüne kadar devam eden bilimsel araştırmalarına dayanmaktadır. Bu araştırmalar, dünyada çiftlerle yapılan ilk ve en kapsamlı araştırmalar olma özelliği taşımaktadır.

GOTTMAN TERAPİSİ, JOHN VE JULİE GOTTMAN TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN, DÜNYADA ARAŞTIRMA TEMELLİ VE GEÇERLİ BİLİMSEL KANITLARA DAYANAN TEK İLİŞKİ TERAPİSİ YÖNTEMİDİR.

Gottman Çift Terapisi uzmanlığının birinci adımı olma özelliği taşımaktadır. Bu düzeye katılarak, çiftlerle çalışmada etkinliği kanıtlanmış, araştırmalara dayanan, temel “değerlendirme” ve “müdahale” tekniklerini öğreniyor olacaksınız.

I.DÜZEY HEDEFLERİ

Gottman Çift Terapisine katılarak çiftlerin ilişkilerini aşağıdaki alanlarda geliştirmelerini sağlayabilirsiniz:

  • Arkadaşlık Sistemi – yakınlık, romantizm, tutku ve cinsellik
  • Çatışma Sistemi –tartışmaların yapıcı hale getirilmesi, çözülebilir problemlerin çözümü ve tekrarlayan problemlerin yönetimi
  • Ortak Anlam Sistemi – ilişkinin varoluşsal temellerinin, kültürünün, geleneklerinin ortaklaştırılması, BİZ sisteminin kurulması
NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?
  • Mutlu ilişkilerin ve yıkılan ilişkilerin özelliklerini,
  • Güçlü İlişkli Evi Teorisini,
  • Çiftlerin tartışmaları yapıcı biçimde sürdürmelerini sağlayacak, etkinliği araştırmalarla kanıtlanmış araçlar ve yöntemleri,
  • Bireylerin tekrar tekrar tartışmalarına sebep olan konulara ilişkin hayallerini, değerlerini, geçmiş yaşantılarını konuşabilmelerini sağlamayı,
  • Çiftin geçmişte yaşanan kavga ve pişmanlık duyulan olayları konuşarak işlemelerini, geride bırakmalarını sağlamayı,
  • Çiftin yakınlığını ve arkadaşlığını arttıran yöntemleri,
  • Çiftin ilişksini güçlü ve gelişmesi gereken yöntemler açısından değerlendirmeyi,

Bu pratik, duygu odaklı ve etkinliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış yöntem, John ve Julie Gottman’ın 40 yılı aşkın süredir 3000’den fazla çiftle yapmış olduğu çalışmalara dayanmakta ve ülkemizde çiftlerle yapılan araştırmalarla da desteklenmektedir. Bu araştırmalar, günümüze kadar yapılmış ilişki memnuniyeti ve boşanma yordamaya ilişkin en kapsamlı çalışmalar olma özelliği taşımaktadır.

Uluslararası geçerliliği olan bir sertifikanın ve 300 sayfalık uygulayıcı manualinin online olarak paylaşıldığı bu önemli düzey, ülkemizdeki tek Gottman Çift Terapistleri ve İşbirlikçileri Uzm. Psikolog Filiz Kaya ve Psikolog Dr. Özge Altan Aytun tarafından verilmektedir.

KİMLER KATILABİLİR

Tüm ruh sağlığı bölümleri mezun ve öğrencileri, sosyal hizmetler, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümleri mezun ve son sınıf öğrencileri, aile hekimleri ve hemşireleri, aile danışmanları, sosyal bilimler alanlarında çalışan araştırmacılar ve öğretim görevlileri, insan kaynakları ve çalışan destek birimleri uzmanları.

SERTİFİKA

I.Düzeyin ardından katılımcılara, uluslararası geçerliliği olan Gottman Çift Terapisi I. Düzey Sertifikası verilmektedir.

I.DÜZEY TARİHİ

8-9 Mayıs 2024 tarihlerinde 09:00-18.00 arasında gerçekleşecektir.

ÜCRETİ

15 Nisan tarihinden itibaren 30000 TL +KDV'dir.

(Ne yazık ki dolar kurundaki değişime göre, katılım bedelleri güncellenebilmektedir.)



Uzm. Psk. Filiz Kaya Ataklı, Psikoloji İstanbul’un kurucularındandır. Yeşilköy Anadolu Lisesi’nin ilk mezunlarından olan Kaya, İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nün ardından aynı üniversitede Adli Bilimler yüksek lisansını tamamlamıştır. Çift ve Evlilik Terapisi eğitimlerini John ve Julie Gottman’dan alan Kaya, Gottman Çift Terapisti ve yöntemin Usta Eğitmeni (Master Trainer) ünvanına sahiptir. Meslek eğitimleri içinde Gottman Çift Terapisi, Sensorimotor Psikoterapi, Aile Terapisi, Enerji Terapisi, Mental Training, Çözüm Odaklı Terapi, NLP, EMDR, PACT ve Duygu Odaklı Terapi yer alan Kaya, meslek hayatı süresince pek çok proje, araştırma ve eğitime imza atmış olan bir psikoterapist ve eğitmendir. Çiftlerle çalışmalarını Maraton Terapi ile Psikoloji İstanbul’da sürdürmektedir. Oyuncularla “Karakter Tasarım” odaklı çalışmalar yapmakta, oyunculuk ve performans geliştirme üzerine dünyanın çeşitli ülkelerinde eğitimler vermektedir.

Psk. Dr. Özge Altan Aytun, 
Psikoloji İstanbul’un kurucularındandır. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde lisans eğitiminin ardından, yüksek lisans eğitimini Koç Üniversitesi’nde burslu olarak, doktora eğitimini ise İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Aytun, psikolojik travmalar, kendine zarar verme, ve duygu regülasyonu konularında önemli araştırma, proje ve yayınlara imza atmıştır. John ve Julie Gottman’dan aldığı eğitimlerin ardından bu yöntemin Türkiye’deki ilk sertifikalı çift terapistlerinden biri olmuştur. Gottman Enstitüsü tarafından onaylı bir Master Trainer (Usta Eğitmen) ve Consultant (Danışman) olan Özge Altan Aytun, çiftlerle Maraton Çift Terapisi ve İlişki Atölyeleri düzenlemekte, uzmanlar için Çift Terapisi Eğitimleri ve Süpervizyonları vermektedir. Çiftlerle ve yetişkinlerle çalışmalarında Gottman çift terapisi, Duygu Odaklı Terapi, PACT, Sensori-motor Psikoterapi ve Aile terapisi, EMDR, bilişsel terapi yaklaşımlarından yararlanmakta özellikle travma, çift-ilişki problemleri, evliliğe hazırlık, aldatma, çatışma, duygusal kopukluk, şiddet ve boşanma konularında çalışmaktadır. Halen, Psikoloji İstanbul’da psikoterapist, eğitmen ve proje geliştirici olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
    ORGANİZATÖR
  • Serap Kocabay
  • 0546 777 18 99 - 0539 971 25 04
  • kayit@psikolojistanbul.com
Başvurunuzu tamamlamak için aşağıdaki formu eksiksiz doldurun.

Çalıştığınız kurum :

Neden katılmak istiyorsunuz?

Diğer etkinliklerimizden haber almak ister misiniz? :