TERAPİSTLER

Merve Ağırbaşlı

Klinik Psikolog
PACT Çift Terapisi Uygulayıcı Gottman Çift Terapisi 3. Düzey Uygulayıcısı Psikodrama Grup Terapisi Uygulayıcı Kayıp ve Yas Terapisti Duygu Odaklı Çift Terapisi Uygulayıcı Şema Terapisi Uygulayıcısı Aile Danışmanı

İstanbul, Türkiye Online ve Yüz Yüze Terapi Sunuyor Türkçe, İngilizce Terapi Sunuyor Deneyim, 6-9 Yıl
Özel Sağlık Meslek Hizmet Birimi https://pskmerveagirbasli.com
Akademik
  • Lisans: Psikoloji: Özyeğin Üniversitesi
  • Yüksek Lisans: Klinik Psikoloji: Işık Üniversitesi
PI Eğitimleri
  • I. Düzey Gottman Çift Terapisi
  • II. Düzey Gottman Çift Terapisi
  • III. Düzey Gottman Çift Terapisi
  • Gottman Klinisyen Programı
  • İlişki Atölyesi
  • Gottman Süpervizyonu
  • Aldatma ve Travma ile Çalışma Eğitimi
  • Partner Şiddeti Eğitimi
  • Duygu Koçluğu: Ebeveynliğin Kalbi Eğitimi
  • I. Düzey PACT Eğitimi
  • II. Düzey PACT Eğitimi
  • Stan Tatkin ve Nilüfer Devecigil ile Bağlanma Eğitimi
  • Pact Süpervizyon
  • I. Düzey Sensorimotor Eğitimi
  • Pat Ogden’la Travma, Bağlanma ve Utanç Eğitimi
  • Sensorimotor Süpervizyon
  • Kayıp ve Yas Temel Eğitimi
  • Kayıp ve Yas İleri Düzey Eğitimi
  • Kayıp ve Yas Günlükleri Eğitimi
  • 9-12 Yaş Sağlıklı Cinsellik Eğitici Eğitimi
  • Ergenlikte Sağlıklı Cinsellik Eğitici Eğitimi
Sertifikalar
  • Emotionally Focused Individual Therapy Level 1, ICEEFT/DOÇAT
  • Dinamik Psikoterapi Temel Eğitimi, Prof. Dr. Doğan Şahin
  • Aile Danışmanlığı Eğitimi, Biruni Üniversitesi
  • When Body Speaks instead of Words: Dealing with Somatization via Schema Therapy, ISST/ Doç. Dr. Bahar Köse
  • ISST Approved International Schema Therapy Training Program, ISST/ Doç. Dr. Bahar Köse
  • Emotionally Focused Couples Therapy, ICEEFT/ DOÇAT
  • Cinsellik ve Cinsel İşlev Bozuklukları Temel Eğitimi, CETAD
  • Working with Explosive Couples, Gottman Institute
  • Couples and Addiction Recovery, Gottman Institute
Hakkında
Lisans eğitimimi Özyeğin Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimimi ise Işık Üniversitesi Klinik Psikoloji programında tamamladım. Akademik hayatım boyunca farklı STK'lar, hastaneler ve laboratuvarlarda ayrıca çeşitli araştırma çalışmalarında yer aldım. Şu anda yetişkin bireyler ve çiftlerle çalışıyor, aynı zamanda grup terapisi alanında uzmanlaşmak üzere Psikodrama eğitimime devam ediyorum. Çift terapisi alanındaki mesleki eğitim ve çalışmalarımda Gottman Çift Terapisi, Duygu Odaklı Çift Terapisi ve PACT yaklaşımlarından; bireysel psikoterapi çalışmalarımda ise Duygu Odaklı Terapi, Şema Terapi, Sensorimotor Psikoterapi ve Psikodinamik yaklaşımlardan yararlanıyorum. Çift terapisi alanındaki eğitimlerim kapsamında, Gottman Çift Terapisi’nin kurucuları sevgili John ve Julie Gottman ile tanışma ve kendilerinden Treating Affairs and Trauma (Çiftlerde Aldatma ve Travma ile Çalışma) eğitimini alma fırsatı buldum. Bunun yanı sıra yine alanın öncü isimleri olan Robert Navarra’dan Couples and Addiction Recovery (Çiftlerde Bağımlılık ile Çalışma) ve PACT yaklaşımının kurucusu Stan Tatkin’den PACT eğitimlerini tamamladım. Klinik çalışmalarımın yanı sıra psikoloji ve ilişkiler alanındaki akademik araştırmalarımı sürdürmeye de önem veriyorum. İyi Hissetmek Dergisi’nde yazar olarak psikoloji, ilişkiler ve ruh sağlığı konularında yazılar kaleme alıyorum. DOÇAT, Türk Psikologlar Derneği (TPD) ve Şema Terapi Derneği üyesiyim. Ayrıca uluslararası bir psikoloji onur topluluğu olan Psi Chi’nin Türkiye’deki kurucu üyelerindenim.
Hizmetler
Online TerapiYüz Yüze TerapiBireysel TerapiÇift TerapisiMaraton TerapiEğitmenlik
Uzmanlık Alanı
Aile İçi İletişim SorunlarıAile İçi ŞiddetAldatmaCinsel SorunlarDepresyonEvlilik Öncesi DanışmanlıkKaygı BozukluklarıKayıp ve YasıSosyal AnksiyeteStres YönetimiTravma
Çalıştığı Gruplar
ÇiftlerLGBTI+ BireylerYetişkin Bireyler

Bilgilendirme: Terapist Bul’da yer alan uzmanlar, Psikoloji İstanbul’a bağlı değildir ve hizmetlerini bağımsız olarak sunmaktadır. Psikoloji İstanbul, bu terapistlerin verdikleri hizmetlerin içeriğinden veya sonuçlarından sorumlu değildir. Profil bilgilerinin doğruluğu ve güncelliği, ilgili terapistlerin kendi sorumluluğundadır.