
26 Mayıs 2018 - 27 Mayıs 2018
Son yıllarda medyada mindfulness ile ilgili pek çok şey duyuyoruz. 50 yıllık klinik araştırmaların sonuçları bize mindfulness becerilerinin anksiyete, depresyon, stresi azaltırken bir yandan da iyileşmeyi, yaratıcılığı, günlük hayata yönelik farkındalık ve yüksek enerjiyi desteklediğini gösteriyor.
Eğitimin Amacı
Bu eğitim bireyin bedeninde, zihninde ve etrafındaki dünyada ne olduğuna hiçbir yargılama yapmadan bilinçli olarak anda kalabilmesi ve ana dikkat vermesi üzerine geliştirilmiştir. Bir anlamda farkında olma, anda olmak, geçmiş ya da gelecekte yaşamak yerine şimdiki anın içinde yaşamayı öğrenmek olarak özetlenebilir.
Şimdiki anda kalmak ve bir andan diğerini bilinçli olarak izlemek, olayları farklı tecrübe etmemize yol açar. Örneğin; “bu konunun içinden bir türlü çıkamıyorum” “ stres oluyorum “ duygusu yerine bize farklı seçimlerimiz olduğunu hissettiren bir içgörü ile daha dengeli bir düşünme sistemine geçiş yapabiliriz.
Bu eğitim sizi kendinize daha iyi bakma yolunda desteklemeyi ve yaşamdan daha fazlasını almanıza yardımcı olmayı hedeflemektedir. Böylece sizi zorlayan bedensel duyum, duygu, ruh hali ve sosyal ilişkileri daha sağlıklı idare edebileceğiniz yeni yollar öğreneceksiniz.
Kendine yargılayan bir pencereden bakmak yerine farkındalık penceresinden bakmak, zihnin esas potansiyelini dışarı çıkarmamıza engel olan davranış alışkanlıklarını görerek değişmemize izin veren en önemli adımdır.
Kendini izleme sanatı ( Mindfulness ) eğitiminin amacı duygu ya da düşünceyi değiştirmek değil, kendi iç dinamiklerine farkındalık getirmeyi öğrenmek.
Kimler Katılabilir
Kendini keşfetmeye hazır herkes
Eğitim Hedefleri
Programın sonunda katılımcıların ulaşacağı hedefler:
- Kendini yargılamak yerine anlamak
- Kendini tanıyabilmek ve potansiyelini fark etmek
- Anda olmayı başarabilmek
- İç sinyallerimizi anlamak ve takip edebilmek
- Hayatı kabullenme bilincinin artması
- Stres ile başa çıkabilme
Eğitimin İçeriği
- Beynimizin yapısı
- Sol-sağ beyin dengesi
- Duygularımızın kararlarımıza olan etkisi
- Otomatik davranışlarımızın olumlu/olumsuz yönleri
- İç sesimizin yaşamımıza yansımaları
- Beden duyumlarımızın stresle ilişkisi
- Anda olmanın seçimlerimizdeki önemi
- Endişe, kaygı, öfke gibi duygularımızla olan ilişkilerimiz
- Merak eden ve önyargısız zihin ile gerçek potansiyelimize ulaşmak
- Zihnin düşündüğünü izlemesi hali ile yaşamımızı kolaylaştırmak
- Başkalarını suçlamak yerine kendi sorumluluğumuzu almak
- Yaşamımızdaki dış faktörlere bağlı kalmadan mutlu olmak
- Kişisel ve grup egzersizleri
- Uygulamalar