
17 Ekim 2020 @ 10:00 - 19 Ekim 2020 @ 16:00
Prof. Dr. Gökhan Oral ile Çocukluk Örselenmeleri Atölyesi
Çok özel bir eğitim ile karşınızdayız. Yıllardır dinlemelere doyamadığımız, bilgisi ve deneyimlerini bizimle çok etkili bir şekilde paylaşan, ondan öğrendiklerimizin zihnimize işlendiği ve terapi pratiğinde çokça yararlandığımız bu bilgileri paylaşmak üzere, sevgili hocamız Prof. Dr. Gökhan Oral bizlere Çocukluk Örselenmelerini ve bu konuyu çalışırken dikkat etmemiz gereken öncelikleri ve incelikleri paylaşıyor olacak. İlki, Çocukluk Örselenmeleri başlığı olan bu programın devam edeceğini ve hocamızı sizlerle farklı başlıklarda sık sık bir araya getireceğimizi şimdiden müjdelemek isteriz.
Çocukluk örselenmesi ya da istismarı ve ihmali, en geniş tanımı ile, bir çocuğa bir yetişkin tarafından fiziksel ya da psikolojik olarak kötü davranılmasıdır. Dünya Sağlık Örgütü, çocukluk örselenmesini “Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm davranışlar, çocuğa kötü muameledir” diye tanımlar.
Bu eğitimde çocukluk örselenmeleri ile ilgili ayrıntılı bilgi edinilmesi, gözlem ve tedavi konusunda önceliklerin ve inceliklerin anlaşılmasına dair yetkinliklerin kazanılması hedeflenmiştir. Böylelikle hem çocukla çalışan uzmanlara, hem de yetişkinlerle çocuklukta yaşanılan travmalarla çalışan uzmanlar için bir yol haritası sunulacaktır.
- Çocukluk örselenmeleri ve özellikleri: Fiziksel, Duygusal, Cinsel ve Finansal İstismar
- Örselenme sonrası çocukluklarda ortaya çıkan patolojinin (travmanın) gelişimi
- Arzunun zehirlenmesi
- Çocukta örselenmeye bağlı klinik örüntüler ve psikopatoloji
- Sarsılmış Bebek Sendromu ve sonuçları
- Munchausen Sendromu: Yapay bozukluk ve ayırıcı tanı
- Örselenmenin onarımındaki öncelikler
- Örselenen çocukla görüşmedeki bazı incelikler: Görüşmelerde öncelikler ve ipuçları
- Görüşmecide ve toplumda oluşan tepkilerin psikolojik analizi
Katılım belgesi ve uygulama ve bilgilendirme manualinin online olarak paylaşıldığı bu önemli eğitim, Prof. Dr. Gökhan Oral tarafından verilecek, Uzm. Psikolog Duygu Buga, Uzm. Psikolog Filiz Kaya Ataklı ve Psikolog Dr. Özge Altan Aytun‘un kolaylaştırıcılığı eşliğinde gerçekleştirilecektir.
Psikologlar, psikiyatristler, psikiyatri hemşireleri, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, aile danışmanları, öğretmenler, çocuk gelişimi uzmanları ve ilgili lisans programlarının öğrencileri ve çocukla çalışan herkes bu eğitime katılabilmektedir.
Eğitimin sonunda, Psikoloji İstanbul onaylı katılım belgesi verilecektir.
Prof. Dr. Gökhan Oral 1984’te Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur ve aynı fakültede Adli Tıp Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Psikanalizi Türkiye’ye tanıtmak, yaymak ve geliştirmek amacıyla 2003 yılında kurulan Psike İstanbul derneğinin başkanlığını yürütmektedir. Gökhan Oral, sokak çocukları, çocuk istismarı, çocuk hakları, göç ve deprem başta olmak üzere çocuk ve travma konusunda uzun süredir çeşitli projelerde çalışmakta ve Türkiye Sokak Çocukları Vakfı’nın onur üyeleri arasında yer almaktadır.