Valikonağı Caddesi Sezai Selek Sk. No:20 D:5 Nişantaşı / İstanbul
Yükleniyor Etkinlikler

14 Eylül 2021 @ 09:30 - 19:30

Ücretsiz Eğitim:
Kriz ve Afet durumlarının ardından psikolojik iyileşme

Kriz durumlarının ardından yapılabileceklere ilişkin, Psikolojik İyileşme Becerileri Eğitimi…

Afet veya travmatik olaylara maruz kalan bireyler, olayı takip eden haftalar ve aylar içinde duygusal, fiziksel reaksiyonların yanı sırsa ev değişimi, duygusal reaksiyonlar, destek sisteminin bozulması gibi yeni zorluklarla karşılaşabilirler. Bu eğitimde; travmatik stres müdahaleleri, afet alanından öğrenilen dersler ve afet sonrası ortamlarda saha testleri ile ilgili literatürün gözden geçirilmesinden elde edilmiş, kültürel farklılıklara duyarlı ve hayatta kalanların ve müdahale edenlerin ihtiyaç ve endişelerini ele almada yardımcı olacak şekilde tasarlanmış Psikolojik İyileşme Becerileri (PİB) ele alınacaktır.

PİB, afetlerden ve travmatik olaylardan sonra kişilere, ilk kriz yatıştıktan sonra, yani iyileşme aşamasında, psikolojik yardım temelinde süregelen sıkıntıyı azaltma, afet sonrası stres ve olumsuzluklarla etkin bir şekilde başa çıkma becerileri kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Afetzedeler farklı zaman dilimlerinde çok çeşitli tepkiler (fiziksel, psikolojik, davranışsal, ruhsal) deneyimleyebilir. Hayatta kalanların çoğu kendi kendine iyileşirken, bazıları adaptif başa çıkmayı engelleyen tepkiler yaşayabilir. Şefkatli, ilgili ve bilgili destek sağlayıcıları, bu hayatta kalanları uygulanabilir PİB becerileriyle tanıştırarak iyileşmelerine yardımcı olabilir.

kimler katılabilir

Afet bölgelerinde çalışan ya da görev almak isteyen herkesin katılımına açık bir eğitimdir. Ancak unutmayın ki PİB, organize bir afet müdahale çabasının parçası olarak etkilenen çocuklara, ailelere ve yetişkinlere sürekli destek ve yardım sağlayan ruh sağlığı ve diğer sağlık çalışanları tarafından uygulanabilir.

uygulama yeri

PİB, bir klinikte, okulda, aile danışma merkezinde, evde, iş yerinde, mülteci yeniden yerleşim kampında, ibadethanede veya hayatta kalanların mahremiyetini sağlayan diğer topluluk alanlarında sağlanabilir. PİB en iyi şekilde, en az 45 dakika kesintisiz görüşmeye izin veren kişiye özel, sessiz bir yerde sağlanır.

EĞİTİM MATERYALLERİ

Eğitim süresince katılımcılarla paylaşılacak olan materyaller:

  • Acil Durumlar Sonrasında Psikolojik İlk Yardım Becerileri Kılavuzu
  • National Center for PTSD & National Child Traumatic Stress Network tarafından hazırlanan Psikolojik İlk Yardım Becerileri Manualinin Türkçesi
  • Değerlendirme araçları ve bilgilendirme formları

EĞİTİMciler hakkında

Psikolojik İyileşme Becerileri eğitimi, Nilüfer Devecigil, Filiz Kaya Ataklı ve Özge Altan Aytun tarafından gerçekleştirilecektir.

EĞİTİM tarihi

Ücretsiz Psikolojik İyileşme Becerileri Eğitimi 14 Eylül 2021’de, 09:30-19:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

500 kişilik kontenjanla sınırlı, canlı katılımın gerçekleşeceğini hatırlatırız. Canlı katılım sağlayamayan ancak kayıt olan herkese, eğitimin ardından 1 ay süre ile erişim tanımlanacaktır.

başvuru formu

Eğitimimize ücretsiz katılabilmek için, lütfen aşağıdaki formu doldurunuz.

Eğitimden bir gün önce, 13 Eylül günü, yayın bilgileri aşağıda belirtmiş olduğunuz eposta adresinize ulaştırılacaktır. Şimdiden iyi eğitimler dileriz.

Başvuru formu için tıklayın.

Mekan

Online Zoom Platformu