TAKVİM

Deneyimsel Oyun Terapisi

Nilüfer Devecigil
Başlangıç: 24 Nisan 2025 09:30
Bitiş: 27 Nisan 2025 17:30
Ücret: 50.000 TL +KDV
SATIN AL
DENEYİMSEL OYUN TERAPİSİ

Deneyimsel Oyun Terapisi (DOT) iyileşmeye giden yolda çocuğun kendi ihtiyaçlarını en iyi kendisinin bildiğine güvenir ve bunu da oyun yoluyla ortaya koyduğunu öngörür. Dr. Byron Norton ve Carol Norton tarafından geliştirilen bu model çocuğun doğuştan getirdiği iyileşmeye ve iyi olana yönelme kapasitesine vurgu yapar. Her türlü toplumsal etiketlemenin dışında, asıl mesele çocuğun kendi yaşamındaki ikilemleri, çatışmaları kendisinin nasıl algıladığı ve çözümü nasıl bulduğudur. Bu düzeltilecek bir yer değildir. DOT sadece çocuğun kendi yarasını bildiğine güvenir ve buradan yola çıkar. Çocuğa kendi hayatının başrolünü veren farklı oyun terapisi yaklaşımları olsa da DOT çocuğa sadece başrol değil kendi oyununun dolayısıyla hayatının yönetmeni olma alanını tanır.

Çocuğu merkeze alan ve süreçte ilişkiye odaklanan bu yönlendirmesiz terapi modeli, çocuğu duygusal ve davranışsal olarak olduğu haliyle kabul eder. Oyuncaklar yoluyla kendisini ifade etmesine saygı duyar, cesaretlendirir ve oyun deneyimini destekler. Bu sayede çocuk anlatımlarını derinleştirerek problemlerini ele alabilir. Böylece korkularına, endişelerine, hayal kırıklıklarına kendi hızında yaklaşabilir.

HANGİ PROBLEMLERDE ETKİLİDİR?

Doğum travmalarından bağlanma sorunlarına uyku/yemek/tuvalet problemlerinden kaygı bozuklukları ve fobilere kadar çok geniş bir yelpazede güvenle uygulanan etkinliği kanıtlanmış bir modeldir.  

DENEYİMSEL OYUN TERAPİSİ HAKKINDA

Deneyimsel Oyun Terapisi, çocukların olumsuz içselleştirilmiş ilişkisel modellerini ve travma ile ilgili belirtileri ele almak için güvenli bir terapötik ilişki kurarak çocuğun iyileşmesine yönelik derinlemesine bir yaklaşım sunar. Bu ilişki, çocukla uyum, regülasyon ve empati özelliklerini barındırır. Program, Deneyimsel Oyun Terapisinin temel ilkelerini anlatmakta ve bu yaklaşımın genel işleyiş ilkeleri hakkında 42 saatlik çevrimiçi içerikle bilgi ve uygulamalar sunmaktadır. Ayrıca, Deneyimsel Oyun Terapisi becerileri paylaşılan bu programda, DOT manueli katılımcılara çevrimiçi olarak sağlanır.

Bu kapsamlı eğitim yolculuğu, temel bilgilerden ileri terapi becerilerine kadar toplamda 32 saatlik zengin içerik ve 10 saatlik danışmanlık/süpervizyon sunar. Program, profesyonel yeteneklerinizi geliştirmenizi ve çalıştığınız çocuklar ile aileler üzerinde derin bir etki yaratmanızı sağlar.

Program 4 tam gün sürecek ve 5 ay boyunca her ay ikişer saatlik ayrı oturumlar ile desteklenecektir. İki saatlik oturumlar, danışan videoları izlenerek ve üzerine tartışma yapılacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca, her ay katılımcılar çeşitli ödevler ve seans videoları üzerinde çalışacaklardır. Bu eğitimin sonunda katılımcıların kapsamlı bir şekilde oyun terapisine vakıf olmaları amaçlanmaktadır.

KİMLER KATILABİLİR

Psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikiyatristler, klinik ya da uygulamalı psikoloji yüksek lisans öğrenci/mezunları ve aile danışmanları, söz konusu bölümlerin son sınıf ve lisansüstü öğrencileri de katılabilirler.

SERTİFİKA

Tamamına katılım zorunluluğu vardır.  Programın sonunda Psikoloji İstanbul onaylı katılımcı belgesi verilecektir.

TARİHİ

24-25-26-27 Nisan 2025 tarihlerinde 09.30 - 17.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Aylık Oturum Tarihleri: 

  • 22 Mayıs 2025
  • 20 Haziran 2025
  • 10 Temmuz 2025
  • 4 Eylül 2025
  • 2 Ekim 2025 tarihlerinde 19.00 - 21.00 arasında gerçekleşecektir.
ÜCRETİ

15 Şubat 2025 tarihine kadar 50.000 TL +KDV

15 Şubat 2025 tarihinden itibaren 57.000 TL +KDV'dir.


Dr. Nilüfer Devecigil:

Dr. Nilüfer Devecigil, yetişkin ve oyun terapistidir. California Institute of Integral Studies Üniversitesi’nde ‘Integral ve Transpersonal’ konusunda doktora derecesine sahiptir. Naropa Üniversitesi'nde (Boulder, Colorado) Transpersonal Psikoloji alanında master derecesi almış ve Pitzer College’den (California) liberal sanatlar ekonomi derecesi ile mezun olmuştur. Ailelere, bebeklerini büyütürken karşılaştıkları emzirme ve uyku problemlerine yönelik danışmanlık verirken bağlanma ve koregülasyon temelli bir yaklaşım benimser. "Trust-based Parenting Intervention” adlı eğitim ile evlat edinme vakalarında uzmanlaşarak duyusal entegrasyon konusunda hem aileleri hem de çocukları bilgilendirir. Ailelerin sinir sistemlerinin birlikte uyumlanmasının önemini bilerek eğitim ve danışmanlığında tüm aile bireyleri ile terapistin ekip olmasını ön plana alır. Türkiye’de Deneyimsel Oyun Terapisi konusunda eğitim ve süpervizyon vermeye yetkili tek kişidir. Roman olarak ele alınmış ve içine bağlanma gibi psikolojik yaklaşımlar katılmış ‘Işığın Yolu’ kitabının yazarıdır. Kitabın 2023 yılı sonundaki satış rakamı 80.000 adettir ve halihazırda İngilizce’ye ve Arapça'ya çevrilmektedir. Bağlanma, Mindfulness ve Ebeveynlik gibi çeşitli konularda eğitimler vermektedir. Ayrıca çeşitli kongre ve zirvelerde konuşmalar yapmaktadır. Oyun terapisi ve ebeveynlik konularında çıktığı TV ve radyo programlarında çocuk ve aile sorunlarına değinmektedir. Doğan Kitap yayınevine ebeveynlik kitap seçimlerinde danışmanlık yapmaktadır.




    ORGANİZATÖR
  • Serap Kocabay
  • 0546 777 18 99 - 0539 971 25 04
  • bilgi@psikolojistanbul.com
Başvurunuzu tamamlamak için aşağıdaki formu eksiksiz doldurun.

Çalıştığınız kurum :

Neden katılmak istiyorsunuz?

Diğer etkinliklerimizden haber almak ister misiniz? :