- Gottman Klinisyen Programı01 Ekim 2024
- Kayıp ve Yasla Çalışma Sertifikasyon Programı21 Eylül 2024
- Mutlu İlişkilerin Formülü01 Eylül 2024
- Yas Günlükleri Programı28 Mayıs 2024
- Kayıp ve Yasla Çalışma Temel Seviye Programı07 Mart 2024
- Duygu Koçluğu22 Mart 2023
- Stan Tatkin ve Nilüfer Devecigil ile Bağlanma12 Aralık 2021
- Pat Ogden ile Travma, Bağlanma ve Utanç28 Kasım 2021
- DOT'ta Travma İfadelerinin İzlerini Sürmek03 Ekim 2021
- DOT'ta Borderline Ebeveynlik ve Çocuklara Etkisi19 Eylül 2021
- DOT'ta Aile İçi Şiddet ve Çocuğa Etkileri17 Temmuz 2021
- DOT'ta Çocukların Metaforik İfadeleri17 Temmuz 2021
- DOT'ta Hayvanların, Rollerin ve Çevresel Koşulların Sembolik Anlamları17 Temmuz 2021
- DOT'ta Oyuncakların Sembolik Anlamları17 Temmuz 2021
- Stan Tatkin ile PACT II.Düzey10 Temmuz 2021
- Stan Tatkin ile PACT I.Düzey02 Haziran 2021
- 9-12 Yaş Grubu Çocuklar İçin Sağlıklı Cinsellik26 Mart 2021
- Porno Kültüründe Çocuk Yetiştirmek: Ergen Çocuklar İçin Sağlıklı Cinsellik26 Şubat 2021
- Gottman Çift Terapisi III.Düzey05 Şubat 2025
- Jennifer Gardner ile Sensorimotor Süpervizyonları11 Şubat 2025
- Sensorimotor Psikoterapi Travma Terapisi I.Düzey10 Mart 2025
- PACT Çift Terapisi 1. Düzey21 Mart 2025
- Gottman Çift Terapisi I.Düzey11 Nisan 2025
- Deneyimsel Oyun Terapisi24 Nisan 2025
- Gottman Çift Terapisi II.Düzey02 Mayıs 2025
- Güvenli Yuva Konferansına Katılım 27 Mayıs 2025
- Aşk Atölyesi22 Ekim 2025
- İlişki Atölyesi Art & Science Of Love25 Ekim 2025
Bitiş: 12 Aralık 2021 22:00
Ücret: 4.500 TL +KDV
SATIN AL
STAN TATKIN VE NİLÜFER DEVECİGİL İLE BAĞLANMA
Geçmişten anlam çıkarttıkça bugünü değiştirebiliyorum…Başkalarından ne beklediğimizi nasıl öğreniyoruz? Yakın ilişkilerde kendimiz hakkında hissettiğimiz duygular nereden geliyor? Karşıdan sevgi almak adına stratejilerimizi nasıl geliştiriyoruz? Ebeveynlik ve çift ilişkilerimizdeki davranışlarımızın kökeni ne? John Bowlby ve Mary Ainsworth’ün çalışmaları bize, bebekliğimizde kurduğumuz bağların ilerdeki yetişkin ilişkilerimiz ve çocuk yetiştirme davranışlarımızla yakından ilişkili olduğunu gösteriyor.
Jude Cassidy (2001) araştırmasında güvenli bağlanma geliştirmiş kişilerin yetişkin dönemlerinde ilişkilerine taşıyacağı 4 temel özelliği şöyle sıralıyor:
- Şefkat ve ilgi (bakım) vermeyi bilmek
- Şefkat ve ilgi (bakım) almayı bilmek
- Hem yalnız hem birlikte olabilmek. Yalnız olduğunda ve ilişki halindeyken de hayattan keyif alabilmeyi bilmek.
- İhtiyaçlarını müzakere edebilmek
Bu özelliklere baktığınızda kendinizi nasıl bir yerde görüyorsunuz? İyi haber, ilişkiler içerisinde oluşan yaraları yine ilişkiler içerisinde iyileştiriyoruz.
ATÖLYE İÇERİĞİ
Bu bir günlük çalışma bağlanma teorisi bakış açısıyla çocuklar ve yetişkinlerle olan ilişkilerimizi anlamamız ve iyileşme sürecine bağlanma perspektifinden bakmamız üzerine kurgulanmıştır. Bizler güvenli bağlanma için yaratılmış varlıklarız. Stan Tatkin şöyle diyor: Güvensiz bağlanmalar hayatta kalmak adına çocuğun içinde bulunduğu aile kültürüne bir uyumlanmasıdır, kişinin karakteri değildir. Nörobilimin bize sunduğu beyin ile ilgili araştırmalar bağlanma yaralarımızın kurbanı olmadığımızı ve değişebileceğini gösteriyor. Diane Poole Heller’ın söylediği gibi: Duygusal yaralarımızı iyileştirmek 7 kuşağın iyileşmesine etki ediyor.
NELER ÖĞRENECEKSİNİZ?
- Güvenli bağlanma nedir? Güvensiz bağlanma çeşitleri nelerdir: Kaygılı, kaçınmalı, düzensiz bağlanma uyumlanmaları.
- Bağlanma davranışları kişileri ve ilişkileri nasıl etkiliyor
- Kazanılmış güvenli bağlanma süreci nasıl ilerler
- Nörobilim, nöroplastisite ve bağlanma ilişkisi
- Bağlanmanın altında yatan çocuklar ve eşlerin davranış kalıpları
- Onarmanın önemi
ATÖLYEYE KİMLER KATILABİLİR
Bağlanma hakkında doğru bilgiye ulaşmak isteyen psikologlar, psikiyatristler, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, aile danışmanları, psikiyatri hemşireleri ve ruh sağlığı alanında çalışmaya yetkili tüm uzmanlar ve bağlanma konusundaki farkındalığını geliştirmek isteyen herkes bu atölyeye katılabilmektedir.
ATÖLYE DİLİ
Atölye dili, İngilizce ve Türkçe olup, atölye süresince Türkçe ve İngilizceye Halil İbanoğlu tarafından simultane tercüme yapılacaktır.
KATILIM BELGESİ
Atölyenin sonunda katılım belgesi verilmektedir.
ATÖLYE ÜCRETİ
4500 TL + KDV
DR. STAN TATKIN HAKKINDA:
İlişki terapisi alanının dünyadaki duayenlerinden ünlü psikoterapist Dr. Stan Tatkin, “Çift Terapisinde PsikoBiyolojik Yaklaşım” olarak Türkçeye çevirebileceğimiz PACT® yönteminin (A Psychobiological Approach to Couple Therapy) geliştiricisi, araştırmacısı ve eğitmenidir. Son 15 yıldır, çalışmalarını California’da sürdürmekte olan Tatkin, ilişkide olmak isteyen çiftlerle ve bireylerle çalışmaktadır. Stan Tatkin ve eşi Tracey Boldemann-Tatkin, diğer psikoterapistleri bu yöntemi klinik uygulamalarında kullanmaları için eğitmek amacıyla PACT Enstitüsü’nü kurmuştur. Bunun yanısıra Tatkin, UCLA Aile Hekimliği Anabilim Dalı’nda Doç. Dr. olarak çalışmalarına devam etmekte ve dersler vermektedir. Lifespan Learning Institute’ün yönetim kurulundadır ve Harville Hendrix ve Helen LaKelly Hunt tarafından kurulan kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Relationships First’te kurucu üye olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Your Brain On Love, Wired for Love, Wired for Dating, Relationship Rx ve We Do kitaplarının yazarıdır. Stan Tatkin’in We Do kitabı, Biz Böyle Yapıyoruz adıyla Türkçeye de çevrilmiştir. Stan Tatkin ve PACT hakkında ayrıntılı bilgi için: www.thepactinstitute.com
NİLÜFER DEVECİGİL HAKKINDA:
Amerika Claremont Colleges’da üniversite eğitimi alan Devecigil, üç yıllık psikoloji mastırını yine Amerika’da Naropa Üniversitesi’nde “Ben Ötesi Psikoloji” (Transpersonal Counseling Psychology) üzerine tamamladı. Gestalt, somatik deneyimleme gibi yaklaşımlarla psikolojiye yaklaşan Devecigil, eğitimi süresince Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) yaratıcıları Carol ve Byron Norton, travma uzmanlığıyla tanınan Pat Ogden gibi konusunda öncü terapistlerle çalışma imkânı buldu. Almanya’da Diane Poole Heller ile Somatik Deneyimleme eğitim ve çalışmalarına katıldı. Naropa eğitimi süresince meditasyon, mindfulness eğitimleri aldı. Ayrıca Amerika’da University Of Michigan’dan Mindfulness temelli Bilişsel Terapi (MBCT) sertifikası (eğitimcinin eğitimi) ve New York Omega Merkezinden Mindfulness temelli Stres Azaltma (MBSR) eğitim sertifikası aldı. Devecigil, her sene 2 ile 10 gün arasında değişen mindful inziva çalışmaları için yurtdışında çeşitli programlara katılmaya devam etmektedir.
Türkiye’de gerek kurumlara gerekse açık olarak katılımcılara ebeveynlik seminerlerinin yanı sıra mindfulness atölyeleri ve grup çalışmaları da yapmaktadır. Hthayat bünyesinde ebeveynlik yazıları yayınlamakta, Doğan Egmont grubunun Anne Baba Akademisi yayınlarına danışmanlık yapmakta ve ayrıca bu kitapların önsözlerini yazmaktadır.
Amerika’da doktora eğitimine devam etmekte olan Nilüfer Devecigil, Doğan Kitap’tan çıkan “Işığın Yolu” adlı kitabın yazarıdır.