- Gottman Klinisyen Programı01 Ekim 2024
- Mutlu İlişkilerin Formülü01 Eylül 2024
- Yas Günlükleri Programı28 Mayıs 2024
- Kayıp ve Yasla Çalışma Temel Seviye Programı07 Mart 2024
- Duygu Koçluğu22 Mart 2023
- Stan Tatkin ve Nilüfer Devecigil ile Bağlanma12 Aralık 2021
- Pat Ogden ile Travma, Bağlanma ve Utanç28 Kasım 2021
- DOT'ta Travma İfadelerinin İzlerini Sürmek03 Ekim 2021
- DOT'ta Borderline Ebeveynlik ve Çocuklara Etkisi19 Eylül 2021
- DOT'ta Aile İçi Şiddet ve Çocuğa Etkileri17 Temmuz 2021
- DOT'ta Çocukların Metaforik İfadeleri17 Temmuz 2021
- DOT'ta Hayvanların, Rollerin ve Çevresel Koşulların Sembolik Anlamları17 Temmuz 2021
- DOT'ta Oyuncakların Sembolik Anlamları17 Temmuz 2021
- Stan Tatkin ile PACT II.Düzey10 Temmuz 2021
- Stan Tatkin ile PACT I.Düzey02 Haziran 2021
- 9-12 Yaş Grubu Çocuklar İçin Sağlıklı Cinsellik26 Mart 2021
- Porno Kültüründe Çocuk Yetiştirmek: Ergen Çocuklar İçin Sağlıklı Cinsellik26 Şubat 2021
- Deneyimsel Oyun Terapisi20 Kasım 2024
- PACT Çift Terapisi 1. Düzey29 Kasım 2024
- Ücretsiz Webinar - Karma Ailelerle Çalışmak: Çift Terapisinde PACT Modeli30 Kasım 2024
- Gottman Çift Terapisi I.Düzey02 Aralık 2024
- Gottman Çift Terapisi II.Düzey06 Aralık 2024
- Jennifer Gardner ile Sensorimotor Süpervizyonları10 Aralık 2024
- Deneyimsel Oyun Terapisi09 Ocak 2025
- Gottman Çift Terapisi III.Düzey05 Şubat 2025
- Sensorimotor Psikoterapi Travma Terapisi I.Düzey11 Mart 2025
- PACT Çift Terapisi 1. Düzey21 Mart 2025
- Güvenli Yuva Konferansı27 Mayıs 2025
Dot Akreditasyonu hakkında güncelleme için tıklayınız.
Deneyimsel Oyun Terapisi (DOT) iyileşmeye giden yolda çocuğun kendi ihtiyaçlarını en iyi kendisinin bildiğine güvenir ve bunu da oyun yoluyla ortaya koyduğunu öngörür. DR. Byron Norton ve Carol Norton tarafından geliştirilen bu model çocuğun doğuştan getirdiği iyileşmeye ve iyi olana yönelme kapasitesine vurgu yapar. Her türlü toplumsal etiketlemenin dışında, asıl mesele çocuğun kendi yaşamındaki ikilemleri, çatışmaları kendisinin nasıl algıladığı ve çözümü nasıl bulduğudur. Bu düzeltilecek bir yer değildir. DOT sadece çocuğun kendi yarasını bildiğine güvenir ve buradan yola çıkar. Çocuğa kendi hayatının başrolünü veren farklı oyun terapisi yaklaşımları olsa da, DOT çocuğa sadece başrol değil kendi oyununun dolayısıyla hayatının yönetmeni olma alanını tanır.
Çocuğu merkeze alan ve süreçte ilişkiye odaklanan bu yönlendirmesiz terapi modeli, çocuğu duygusal ve davranışsal olarak olduğu haliyle kabul eder. Oyuncaklar yoluyla kendisini ifade etmesine saygı duyar, cesaretlendirir ve oyun deneyimini destekler. Bu sayede çocuk anlatımlarını derinleştirerek problemlerini ele alabilir. Böylece korkularına, endişelerine, hayal kırıklıklarına kendi hızında yaklaşabilir.
HANGİ PROBLEMLERDE ETKİLİDİR?
Kaygılar, Korkular, TSSB ve diğer Anksiyete Sorunları – Çocukluk Depresyonu -Dikkat Eksikliği ve DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) -Öğrenme Güçlüğü -Uyum ve Davranış Bozuklukları -Dürtüsellik / Impulsivite -Okuma ve Konuşma Bozuklukları – Özgüven Sorunları – Psikolojik Ağrılar, Çocukta Baş Ağrısı ve Karın Ağrıları – Boşanma Sonrası Adaptasyon Sorunları, vb…
DOT II.DÜZEY HAKKINDA
Deneyimsel Oyun Terapisi modelinin ileri düzey ilkelerinin ve vaka örneklerinin anlatıldığı online olarak gerçekleşen, üç günlük ikinci düzey aşamasıdır. İleri düzey Deneyimsel Oyun Terapisi becerilerinin Byron Norton ve Nilüfer Devecigil tarafından paylaşılacağı bu aşamada II. Düzey manueli katılımcılarla online olarak paylaşılmaktadır.
İleri düzey Deneyimsel Oyun Terapisi terapistlik becerilerinin paylaşıldığı bu aşamada odaklanılan konular aşağıdaki gibidir:
- Oyun terapisinin tarihine genel bakış (Bu başlık özellikle Sertifikalı Oyun Terapisti olmak için APT’nin zorunlu kıldığı derstir)
- Çocukların oyuncakları kullanarak ifadelerini kişiselleştirme süreçleri
- Travmatize olmuş çocuklarla oyun terapisi
- Cinsel istismara maruz kalmış çocukların oyunlarının özellikleri
- Travmanın oyun sırasında çocuktaki somatik ifadelerin anlatımı
- Transferans ve karşıt transferans oluşumuna ilişkin beceriler
Kimler Katılabilir: Deneyimsel Oyun Terapisi 1. Düzey Katılımcı Sertifikası almış olan ve ruh sağlığı ile ilgili lisans bölümlerinden mezun olmuş olan tüm uzmanlar (psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikiyatrlar, sosyal hizmet uzmanları).
Sertifika: DOT2 tamamlayan katılımcılar, Psikoloji İstanbul ve uluslararası geçerliliği olan FPS onaylı Deneyimsel Oyun Terapisi 2. Düzey Katılımcı Sertifikası alırlar.
Not: Byron Norton’ın online olarak bağlanması ile gerçekleşecek, İngilizce – Türkçe çeviri Halil İbanoğlu tarafından yapılacaktır.
DOT II.DÜZEY ÜCRETİ
Byron Norton:
Byron Norton, Kuzey Colorado Üniversitesi’nin Profesyonel Psikoloji Bölümü, Psikolojik Danışmanlık alanında profesörlük görevinden emekli oldu. 25 yılı aşkın süredir yüksek lisans öğrencilerine, profesyonellere ve ailelere oyun terapisi eğitimi veriyor. Uluslararası geçerli olan Çocuk Psikoterapisi ve Oyun Terapisi konusunda profesörlük unvanına sahip. Oyun Terapisi ile Çocuklara Ulaşma (Reaching Children Through Play Therapy) ve Cinsel İstismara Uğramış Çocukların Oyun Terapisi ile Tedavisi (Treating Sexually Abused Children Through Play Therapy-yazımı devam ediyor) kitaplarını yazdı.
Byron Norton ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Nilüfer Devecigil:
Amerika Claremont Colleges’da üniversite eğitimi alan Devecigil, üç yıllık psikoloji mastırını yine Amerika’da Naropa Üniversitesi’nde “Ben Ötesi Psikoloji” (Transpersonal Counseling Psychology) üzerine tamamladı. Gestalt, somatik deneyimleme gibi yaklaşımlarla psikolojiye yaklaşan Devecigil, eğitimi süresince Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) yaratıcıları Carol ve Byron Norton, travma uzmanlığıyla tanınan Pat Ogden gibi konusunda öncü terapistlerle çalışma imkânı buldu. Almanya’da Diane Poole Heller ile Somatik Deneyimleme eğitim ve çalışmalarına katıldı. Naropa eğitimi süresince meditasyon, mindfulness eğitimleri aldı. Ayrıca Amerika’da University Of Michigan’dan Mindfulness temelli Bilişsel Terapi (MBCT) sertifikası (eğitimcinin eğitimi) ve New York Omega Merkezinden Mindfulness temelli Stres Azaltma (MBSR) eğitim sertifikası aldı. Devecigil, her sene 2 ile 10 gün arasında değişen mindful inziva çalışmaları için yurtdışında çeşitli programlara katılmaya devam etmektedir.
Türkiye’de gerek kurumlara gerekse açık olarak katılımcılara ebeveynlik seminerlerinin yanı sıra mindfulness atölyeleri ve grup çalışmaları da yapmaktadır. Hthayat bünyesinde ebeveynlik yazıları yayınlamakta, Doğan Egmont grubunun Anne Baba Akademisi yayınlarına danışmanlık yapmakta ve ayrıca bu kitapların önsözlerini yazmaktadır.
Amerika’da doktora eğitimine devam etmekte olan Nilüfer Devecigil, Doğan Kitap’tan çıkan “Işığın Yolu” adlı kitabın yazarıdır.