- Gottman Klinisyen Programı01 Ekim 2024
- Kayıp ve Yasla Çalışma Sertifikasyon Programı21 Eylül 2024
- Mutlu İlişkilerin Formülü01 Eylül 2024
- Yas Günlükleri Programı28 Mayıs 2024
- Kayıp ve Yasla Çalışma Temel Seviye Programı07 Mart 2024
- Duygu Koçluğu22 Mart 2023
- Stan Tatkin ve Nilüfer Devecigil ile Bağlanma12 Aralık 2021
- Pat Ogden ile Travma, Bağlanma ve Utanç28 Kasım 2021
- DOT'ta Travma İfadelerinin İzlerini Sürmek03 Ekim 2021
- DOT'ta Borderline Ebeveynlik ve Çocuklara Etkisi19 Eylül 2021
- DOT'ta Aile İçi Şiddet ve Çocuğa Etkileri17 Temmuz 2021
- DOT'ta Çocukların Metaforik İfadeleri17 Temmuz 2021
- DOT'ta Hayvanların, Rollerin ve Çevresel Koşulların Sembolik Anlamları17 Temmuz 2021
- DOT'ta Oyuncakların Sembolik Anlamları17 Temmuz 2021
- Stan Tatkin ile PACT II.Düzey10 Temmuz 2021
- Stan Tatkin ile PACT I.Düzey02 Haziran 2021
- 9-12 Yaş Grubu Çocuklar İçin Sağlıklı Cinsellik26 Mart 2021
- Porno Kültüründe Çocuk Yetiştirmek: Ergen Çocuklar İçin Sağlıklı Cinsellik26 Şubat 2021
- Jennifer Gardner ile Sensorimotor Süpervizyonları15 Ocak 2025
- Gottman Çift Terapisi III.Düzey05 Şubat 2025
- Sensorimotor Psikoterapi Travma Terapisi I.Düzey11 Mart 2025
- PACT Çift Terapisi 1. Düzey21 Mart 2025
- Gottman Çift Terapisi I.Düzey11 Nisan 2025
- Deneyimsel Oyun Terapisi24 Nisan 2025
- Gottman Çift Terapisi II.Düzey02 Mayıs 2025
- Güvenli Yuva Konferansına Katılım 27 Mayıs 2025
- Aşk Atölyesi22 Ekim 2025
- İlişki Atölyesi Art & Science Of Love25 Ekim 2025
TERAPİSTLER İÇİN AİLE İLE ÇALIŞMA
Nilüfer Devecigil ve Clemence Jeay işbirliğinde Oyun Terapisinde Aile ile Çalışmaya odaklanıyoruz.
Araştırmalar bize, çocuklarla oyun terapilerin etkinliği konusunda en öne çıkan faktörlerden birinin, terapistin aile ile olan iyi iş birliği olduğunu göstermekte. Ancak ebeveynlerin oyun terapisine ne derece dahil edildiği hem oyun terapisi modeline göre değişmekte; hem de “aile ile işbirliği ve aileyi destekleme,” sürecin çok küçük bir kısmını kapsamakta.
İyi bir oyun terapisti, çocukla olduğu kadar ebeveynlerle de destekleyici, anlayış ve empati içeren güvenli bir ilişki kurmayı sağlamalıdır. Bu program, oyun terapisi modeli ne olursa olsun, terapistin bu güvenli ilişkiyi nasıl kuracağı ve ebeveynle görüşme sürecinde hangi konuları, ne şekilde ele alacağı, ailenin çocuğu daha iyi anlamasını sağlayan duruş, hareket ve postür konularında doğru gözlem becerilerini kapsamaktadır. Ayrıca terapi sürecinde zamanı doğru kullanmaktan, yeniden çerçevelendirmeye kadar, temel terapistlik becerilerine de yer verilmektedir. Ebeveynler arası görüş farklılıkları, ebeveynlerden birinin ihtiyaçlarının ön plana çıkması gibi farklı durumlar örneklendirilerek, aileyi, bu durumlarda çocukların dünyasında ne olduğunu anlama ve ebeveyni çocuğun ihtiyaçlarına şefkatle yönlendirme konusunda, güvenli bir bakış açısı nasıl geliştirilir konuları üzerinde durulacak; çocukların beden ve postürlerini, onların ihtiyaçlarını anlayabilme konusunda kullanabilmek ve duygusal çıkışlarının altında yatan konulara bakabilme becerilerine odaklanılmıştır.
AİLE İLE ÇALIŞMA PROGRAMININ İÇERİĞİ
- Oyun terapisinde çocuk ve aile için regülasyon penceresi
- Oyun terapisinde değerlendirme aracı olarak postür
- Çocuğun duyusal ihtiyaçları (taktil, vestibüler, propriyoseptif, tat, koku, görme, işitme)
- Ebeveyn disiplin koçluğu
- Disiplin, regülasyon ve sınır konularında oyunun kullanımı
7 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşen atölyeyi çocuk ve aileleyle oyun terapisi çalışan ve danışmanlık sürecini geliştirmek isteyen tüm uzmanlar, eğitmenler ve lisans programlarının öğrencileri kayıttan tekrar izleyebilmek için kayıttan satın alarak minimum 1 ay süreyle tekrar tekrar izleme imkanı bulabilirsiniz.
Atölyenin dili Türkçe ve İngilizce olup, Clemence Jeay’in katıldığı tüm bölümler İngilizceden Türkçeye ardıl olarak çevirilmiştir.
Atölyenin sonunda, Psikoloji İstanbul onaylı, Nilüfer Devecigil ve Clemence Jeay imzalı katılım belgesi verilmektedir.
ATÖLYE TARİHİ
7 Eylül 2022 Çarşamba günü, 09:30 – 17:00 saatleri arasında gerçekleşmiştir. Satın alarak minimum 1 ay süreyle kayıttan tekrar tekrar izleme imkanına sahip olabilirsiniz.
ATÖLYE ÜCRETİ
Nilüfer Devecigil, Amerika Claremont Colleges’da üniversite eğitimi alan Devecigil, üç yıllık psikoloji mastırını yine Amerika’da Naropa Üniversitesi’nde “Ben Ötesi Psikoloji” (Transpersonal Counseling Psychology) üzerine tamamladı. Gestalt, somatik deneyimleme gibi yaklaşımlarla psikolojiye yaklaşan Devecigil, eğitimi süresince Experiential Play Therapy (Deneyimsel Oyun Terapisi) yaratıcıları Carol ve Byron Norton, travma uzmanlığıyla tanınan Pat Ogden gibi konusunda öncü terapistlerle çalışma imkânı buldu. Almanya’da Diane Poole Heller ile Somatik Deneyimleme eğitim ve çalışmalarına katıldı. Naropa eğitimi süresince meditasyon, mindfulness eğitimleri aldı. Ayrıca Amerika’da University Of Michigan’dan Mindfulness temelli Bilişsel Terapi (MBCT) sertifikası (eğitimcinin eğitimi) ve New York Omega Merkezinden Mindfulness temelli Stres Azaltma (MBSR) eğitim sertifikası aldı. Devecigil, her sene 2 ile 10 gün arasında değişen mindful inziva çalışmaları için yurtdışında çeşitli programlara katılmaya devam etmektedir.
Türkiye’de gerek kurumlara gerekse açık olarak katılımcılara ebeveynlik seminerlerinin yanı sıra mindfulness atölyeleri ve grup çalışmaları da yapmaktadır. Hthayat bünyesinde ebeveynlik yazıları yayınlamakta, Doğan Egmont grubunun Anne Baba Akademisi yayınlarına danışmanlık yapmakta ve ayrıca bu kitapların önsözlerini yazmaktadır.
Amerika’da doktora eğitimine devam etmekte olan Nilüfer Devecigil, Doğan Kitap’tan çıkan “Işığın Yolu” adlı kitabın yazarıdır.
Clémence Jeay Fransız bir osteopati doktorudur. Lion’daki CEESO’dan mezun olduktan sonra uzmanlığını tamamlamış olan Jeay, 2010 yılından bu yana, Torino’daki Italyan Osteopati Okulu’nda (Scuola di Osteopatia Italiana) yarı zamanlı eğitmen olarak çalışmakta; anatomi, fizyoloji ve osteopatik teknikler konulu dersler vermektedir. Duygular & beden tepkileri ve psikolojinin fiziksel sağlığa etkileri konulu eğitim ve danışmanlık vermekte olan Jeay, bedensel-duygu terapi (somato-emotional therapy) tekniklerini kullanarak osteopati ile çeşitli alternatif yöntemleri birleştirmeye devam etmektedir.
“Ostepatinin temelinde bedenin kendi kendini iyileştirebilme gücü yer alır, yani doğru uyaranlarla doğru temas edildiğinde beden kendini iyileştirebilir; çünkü beden oldukça akıllı bir mekanizmadır,” diyor Clemence Jeay.